Puncstorta
2008.01.09. 14:21
Hozzávalók: 1 kerek piskótatorta, 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 db tojás, 1 dl tej, 1/2 dl rum, 1 dl erős feketekávé, 2 evőkanál kakaó, 5 dkg mazsola, 5 dkg dió, 1 dl tejszín.
Elkészítés: Készen vásárolt piskótatortából készítjük (ha nem, hipp-hopp, sütünk egyet 6 tojásból). A torta tetejéről levágunk egy kb. 1 cm vastag lapot. A belsejét szépen kiszedjük úgy, hogy kb. 1 cm falvastagság azért maradjon. A keretet meglocsoljuk a rum felével elkevert tejjel. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kávét és a kakaót, lábasba töltjük, és gőz fölött, állandóan keverve forrásig hevítjük, de nem forraljuk! A tűzről levéve, még melegen belekeverjük a vajat, az elmorzsolt tortabelsőt, a maradék rumot, az előzőleg megáztatott lecsepegtetett mazsolát és a durvára megvágott diót. Még melegen a torta hasába töltjük, ráillesztjük a levágott fedőlapot, és hidegre teszszük. Tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük. Tortaszerűen szeleteljük.
|