Puncstorta
2008.01.09. 14:21
Hozzvalk: 1 kerek pisktatorta, 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 db tojs, 1 dl tej, 1/2 dl rum, 1 dl ers feketekv, 2 evkanl kaka, 5 dkg mazsola, 5 dkg di, 1 dl tejszn.
Elkszts: Kszen vsrolt pisktatortbl ksztjk (ha nem, hipp-hopp, stnk egyet 6 tojsbl). A torta tetejrl levgunk egy kb. 1 cm vastag lapot. A belsejt szpen kiszedjk gy, hogy kb. 1 cm falvastagsg azrt maradjon. A keretet meglocsoljuk a rum felvel elkevert tejjel. A tojst habosra keverjk a cukorral, hozzadjuk a kvt s a kakat, lbasba tltjk, s gz fltt, llandan keverve forrsig hevtjk, de nem forraljuk! A tzrl levve, mg melegen belekeverjk a vajat, az elmorzsolt tortabelst, a maradk rumot, az elzleg megztatott lecsepegtetett mazsolt s a durvra megvgott dit. Mg melegen a torta hasba tltjk, rillesztjk a levgott fedlapot, s hidegre teszszk. Tlals eltt tejsznhabbal dsztjk. Tortaszeren szeleteljk.

|