Pizza
2008.01.09. 14:18
Hozzvalk: 50 dkg finomliszt, (de lehet rtesliszt is,esetleg vegyesen), 1 teskanl s, 1 tk.cukor, 2 ek.olaj, kb.1/4 liter meleg (de nem forr vz, 1 cs. leszt (lehet szrtott is!), 1 tubus pizzakrm. felttnek: lehet brmi:sonka,szalmi,zldsg,gomba,baconszalonna stb.
Elkszts: Kovszt ksztnk: a vzben elmorzsoljuk az lesztt, l pici cukrot adunk hozz,meghintjk pici liszttel. Ha "felfut", a tbbi hozzvalval egytt tsztt gyrunk. (Meleg vzzel lehet puhtani,lgytani a tsztt!) Kzepesen kemny tsztt kell gyrni,majd hagyjuk kelni. Ezutn elnyjtjuk a tsztt,majd olajozott tepsibe vagy formba tesszk,megkenjk tetejt pizzakrmmel (esetleg melegszendvics-krmmel),majd rrakjuk a felttet tetszs szerint. Stben majdnem kszre stjk,majd a reszelt sajtot rszrva,visszahelyezzk a stbe,s a sajt megolvadsig sssk.Kockra vagy szeletekre vgjuk,mg melegen tlaljuk.
Elksztsi id: 60 perc

|