Hamburger
2008.01.09. 13:19
Hozzávalók: 25 dkg darált marhahús 4 hamburgerzsemle 1 gerezd fokhagyma vöröshagyma 2 ek reszelt sajt 3 ek tejszín bors só 1 ek petrezselyem 2 ek vaj 2 ek olaj jégsaláta paradicsom
Elkészítés: A marhahúshoz reszelem a fokhagymát és a vöröshagymát, hozzákeverem a sajtot, a tejszínt, sózom, borsozom, majd beleszórom az apróra vágott petrezselymet. A masszából pogácsát formázok, majd serpenyőben kis lángon összeolvasztom a vajat az olajjal, aztán kicsit erősebb lángon 6-6 perc alatt aranybarnára pirítom a húst. Félbevágom a hamburgerzsemléket, aljukra jégsalátát, arra a húst, rá pedig paradicsomot, hagymakarikát teszek - természetesen ízlés szerint. Én lilahagymát, Piros Aranyat, ketchupöt, mustárt, majonézt is rakok bele alkalomadtán.
Elkészítési idő: 35 perc
|