Lasagne
2008.01.09. 13:00
Hozzávalók: 30-40 dkg ricotta túró 3 tojás 2-3 szál újhagyma 3 gerezd fokhagyma 2 dl sürített paradicsom (Passata di Pomodoro) 35 dkg darált pmell (vagy más darálthusi) 2 egész mozarella 3-4 szem koktélparadicsom olasz fűszerkeverék, só, bors, bazsalikom
Elkészítés: A ricottát összekeverni a tojásokkal, sóval és frissen őrölt borssal. A darálthúst az aprított újhagymával,átpréselt fokhagymával, só, bors, bazsalikom, oregánó és olasz fűszerkeverékkel keverni. Egy jénai vagy más sütőtál aljára rétegezni a ricottát, erre jön a paradicsompüré amelyet borssal, sóval és bazsalikommal ízesítünk, majd a darálthús. A tetejére mozarellát karikázunk és néhány karika koktélparadicsommal díszítjük. 180 fokos sütőben kb. fél órán át sütjük. De ne fedjétek le mert akkor nem gőzölög el a lé amit a túró és husi, paradicsomlé enged, és eléggé leveses lesz. (de így sem rossz, mert én letakartam :)
Tanácsok: Nincs különösebb, szerintem mennyei aki szereti az olasz ételeket de ch mentes diétán van ! Tészta helyett lehet cukkinit karikázni közé :) A kcal tartalom az egészre vonatkozik, ebből lesz egy jó 4-5 adag.
Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 1500 kcal Szénhidráttartalom: gramm Zsírtartalom: gramm
|